All Blogs

Arusha Mahajan

Published by OpenShutter · 2016-01-24T15:21:07+0000

 

Arusha

A small talk with Arusha Mahajan -

My mom used to tell me the story behind each picture and we used to laugh about it. After finishing my graduation I had this urge of travelling and meeting new people which led me to photography because I wanted to keep a memory with me every time and everyplace I visited. Photography and travelling to me is what food and air is to you. I can’t even think a life without my Camera.

1. What inspired you to come in the area of photography.
Ans)Great natural light that I see everyday gets me excited to take pictures. And beautiful people or beautiful locations that I see in daily life or on my travels. Also great photography by others inspires me, and great cinematography in movies too.

2.  Which photographers influenced you, and how did they influence your thinking, photographing, and career path?
Ans) I like many photographers such as Sebastiao Salgado, Michael Kenna and Richard Avedon, but I wouldn’t say that they’ve influenced my thinking, photography or career path. I think it’s very exciting to find your own path. I think it’s acceptable to draw aspirations from other people’s work, because they reinforce your own vision and help you to perfect your personal characteristics, but you should never try to repeat someone’s vision or choose the same career path.

3. What was the most challenging part of your journey till now?
Ans) We undertake a lot of challenges, so we are well trained for it by default.

There is a lot of competition going on in this business. Be passionate about what you do and never let anything stop you from accomplishing your dream.

4. Which domain of photography you like most? What motivates you to continue taking pictures economically, politically, intellectually or emotionally?
Ans) Emotionally! I love to capture anything and everything for that matter. People, places, streets, mountains, sky anything that makes me happy.

5. According to you, what are the three qualities a photographer must have to become best one?
Ans)According to me following three qualities must for photographer
•Firstly you need passion, In other words – you need to think about, dream about, talk about and live photography.
•Secondly you need a sense of wonder and imagination. You need to be curious about everything you photograph and then you need to be able to play with that curiosity to see what you can come up with.
•Thirdly  You need to develop a recognizable style – even if that style is – no style!

6. Share any one habit which you wish to change in yourself.
Ans) I want to change my way of spending Money is an important resource and the way you spend it will significantly.

7. Share a quote that inspires you the most.
Ans) "If you make listening and observation your occupation, you will gain much more than you can by talk." --Robert Baden-Powell

8. What is your life mantra?
Ans)Triple 'I'
1 – Intention: Have the intention to do something and make it happen no matter what.
2 –Intensity of action: When you give your best and try all possible means to make something happen, what you intend does happen. This is where your perseverance is tested.
3 – Impact: Success is in your hands. Because you gave in your best, you taste success.

 


Adi

Published by OpenShutter · 2015-12-01T08:13:19+0000

 

                                                                    Adi's Photography


Openshutter

Published by OpenShutter · 2015-11-25T15:22:45+0000

Openshutter

 

Openshutter is a photography app where best photographers can submit his photos. This group resembles to group of best photographers.Any one  can showcase his talent . You can find openshutter group photos here

A short discussion with Team-

Why we created this group?

When i look one year back , I had a very good photographer's group but there is no place to show their talent. I can say those are one of the best one among world's best one. Only thing is that they want one platform to show their showcase. I have tried to give the platform. I want all  newcomers should not only  get one identity  but also a learning platform , a competition to grow themself. This is root of Openshutter group.

How it differetiate it with other groups?

  • This provides not only to showcase your photography skills but also so many new thing like:-
  • Connect with other photographers and learn new innovative things.
  • Bring innovation in your photography.
  • Connect with other people and get hired for your work like (pre wedding photoshoot or birthday celebration).
  • Sell your photos and earn money.

 

 

The best part all photographer wil get his own author page and their show cases.

You can get some openshutter's group photograhs here.

 


OCT Fest Season and Long holiday.. :)

Published by OpenShutter · 2014-10-06T08:25:28+0000

Welcome back from a refreshing festive season and long vaccation.As expecting ,everybody got a refreshing nature touch and festive lively life and back to work.We are expecting a fresh nature and lively life  photography for those people who can not feel the nature or fest season in this long holiday like me .. :(


Share This